4 Voordelen van het uitbesteden van de inkoop

Bedrijven zijn continu bezig met het optimaliseren van hun processen. Ze streven allemaal naar effectiviteit en efficiëntie. Een van de processen waar veel tijd en geld verloren gaat is het inkoopproces. Het uitbesteden van dit proces is daarom een goede manier om dit op te lossen. In dit artikel vertellen we je wat de voordelen van het uitbesteden van de inkoop zijn.

 

Inkoop uitbesteden

Het uitbesteden van de inkoop heeft de volgende voordelen:

  • Externe kennis: Het bezig zijn met de inkoop vereist veel kennis. Wanneer je dit uitbesteedt hoef je er zelf niet meer mee bezig te zijn en jezelf erin te verdiepen. Daarnaast is een externe inkooppartij gespecialiseerd in de inkoop. Zij zullen daardoor specifieke inkoopexpertise hebben waarmee ze jouw bedrijf sneller en beter op weg kunnen helpen.
  • Tijd: Het inkoopproces is tijdrovend. Als je het uitbesteedt bespaart het je gewoonweg veel tijd (en dus geld).
  • Focus op kernactiviteiten: Door het uitbesteden van niet-kernactiviteiten heeft je organisatie meer tijd beschikbaar voor andere aspecten. Denk hierbij aan het verder ontplooien van de kernactiviteiten van jouw organisatie.
  • Flexibiliteit: Door het uitbesteden van de inkoop aan een andere partij, kun je de uitbestede taken op- en afschalen. Deze externe organisatie past zich gemakkelijk aan jou en de recentste ontwikkelingen aan. Het is veel lastiger om zelf op korte termijn te moeten af- en opschalen.
  •  

Besparen en professionaliseren

Bij het uitbesteden van de inkoop gaat het om besparen en professionaliseren. Focus Facility helpt je daar graag bij. Wij zorgen vrijwel altijd voor een structurele inkoopbesparing doordat we betere prijsafspraken kunnen maken met leveranciers, het inkoopproces efficiënter kunnen inrichten en over specifieke inkoopsystemen beschikken. Zo zorgen we er samen met jou voor dat we concreet bijdragen aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.

 

Uitbesteden aan Focus Facility

Wil jij de voordelen van het uitbesteden van de inkoop ervaren? Of wil je advies of begeleiding bij het inkoopproces? Kies dan voor Focus Facility. Wij hebben ruime ervaring en zijn in staat diverse projecten op verschillende expertisegebieden uit te voeren. Zo zetten we samen met jou ruime stappen zonder dat jouw organisatie zelf alles in huis moet hebben. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag.